Menta Macska

Menta Macska

A 0 EQ a menő!

2020. augusztus 18. - Ursa Bernadett

Ez az írás teljesen független azoktól az eseményektől, amiken átmentem. 
Mások traumáit olvasva fogalmazódtak meg bennem ezek a gondolatok.
(Úgyhogy ha valaki véletlenül felismer az ne rohanjon a bíróságra feljelenteni! Ráadásul szabadon közölhetem a véleményemet, ezért nem perelhetnek!)

Egy nárcisztikus ember teljesen felelősségre vonhatatlan? Mármint ő azt csinál amit akar, addig tesz tönkre valakit amíg az bírja erővel, utána megy a következő áldozathoz?
Tudom, hogy nem így van és olyan hülyén hangzik amilyen valójában, de olyan mintha a nárcisztikus kitermelné a pszichológusnak és a pszichiáternek a fizető beteget.
Egy nárcisztikus életében nem egy ember lelkét roncsolja szét.
Sajnos mindenhol azt tapasztaltam eddig, hogy bármilyen helyzetről van szó, lehet az nem nárci hanem bármi más is, mindig a "prédák" vannak többen, de nem ők fognak össze,hanem egy pár féreg, és ha már egy 40 fős teremben hárman egymásba karolnak, akkor a maradék 37 óriásnak fogja őket látni és meghunyászkodnak.
Legyen munkahelyi bántalmazás, iskolai bántalmazás, és bármilyen bántalmazás ami nem fizikai; ha valaki panaszkodni mer, rendszeresen ilyen válaszokkal találkozik első ízben:
El kell tűrni
Ez mindenhol így van
Mindenki ezt csinálja
Ne figyelj oda

Kvázi legyél passzív céltábla és ne lássa senki, hogy belül megroppansz.
És még érdekes, hogy az aktuális áldozta közvetlen közelében - ha visszatérünk a 40 fős teremre -
Ha a 3 támadó kinéz magának egy embert a többi közül, akit ki akarnak csinálni, akkor a többi 36 hátat fordít neki és kirekesztik maguk közül. Mert ők:
Félnek
Nem akarnak belefolyni
Nem az ő dolguk
Nem látnak, nem hallanak, nem beszélnék
Örülnek, hogy nem őt bántják (egyenlőre). És hogy ez így is maradjon, inkább igyekeznek mindig igazat adni a férgeknek.

Ha pedig az áldozat védekezni akar, akkor földre lökik és rúgdossák (képletesen). A 36 emberből max 1-2 álszent lesz, aki sajnálkozva néz az áldozatra miközben ahogy csak bír, a veséjébe rúg.

Utána minden kezdődik elölről, és megy a végtelenségig.

A támadó felette áll mindennek és mindenkinek, bármit büntetlenül elkövethet.
Az áldozat pedig bűnös lesz, és mindig ugyanazt a tanácsot kapja:
Menekülj és vissza se gyere!

Nem lehet folyamatosan menekülni mindenhonnan, mintha nem lenne az embernek joga bárhol élni, csak ott, ahol a nárci, pszicho vagy egyéb fogyatékosok megengedik.

Szaladj, tűrj, menekülj, maradj csendben, húzd meg magad, majd utólag titokban nyalogatjuk egymást sebeit.

Közben a másik oldalon ez megy:
Enyém az egész világ!
Nekem minden jár!
Ha valaki nem illik bele az elképzelt, ideális környezetbe azt kicsinálom!
Bosszút állok bárkin, bármiért, mert senki sem áll az utamba!
Népszerű vagyok, mindenki szeret, senki se merne ellenem szólni!
Azt csinálok amit akarok egész életem minden percében, bármilyen következmény nélkül! Pusztán annyit kell tennem, hogy kifelé jó embernek mutatom magam!
Ezt a világot nekem találták ki!
Jó sok hülye van, akikkel azt teszek amit akarok, ezek csak díszletek az életemhez!

És ezzel el van intézve.
Mint az Egy bogár életében a sáskák, jönnek, esznek, elmennek.

Bocs, de már az iskolában is úgy van, hogy nem azt a gyereket küldik le a pszichológushoz, aki molesztálja/bántja/zaklatja a többi gyereket, hanem azt küldik le, akit bántott.
Illetve az is gyakori jelenség, amikor valaki, vagy valakik ismernek téged már évek/hónapok óta, tudják rólad, hogy kedves, jószívű, félénk, nyugodt ember vagy; majd jön egy kurva jófej és lehengerlő ember, akinek nem tetszik a jelenléted, azt mondja rád a hátad mögött, hogy agresszív vagy, verekszel, drogozol, iszol, állatokat kínzol, akkor mindenki feltétel nélkül elhisz neki mindent, amit rólad állít. Ha pedig magyarázkodni próbálsz, akkor még jobban fognak utálni, mert rád fogják, hogy ártani akarsz annak a csodálatos embernek, akit egy-két napja ismernek és ők ezt nem hagyják!
Te mehetsz az utcára, vagy ahová akarsz, mert ő ettől fogja boldognak érezni az életét. Majd a szakember elhiszi amit mondasz és beszélgettek róla.
Nem azt mondom, hogy rossz. Mert kell beszélni róla, de nem ez volt a kérdés.
Hanem az, hogy nekik mindent szabad-e?
Sosem kerülnek szakemberhez/diliházba?
Sosem buknak le?
Mindent megúsznak?

Nagyon sokszor hallottam azt bántalmazó emberektől, hogy azt áldozat megérdemli amit kap, mert nem tudja megvédeni magát. De ha valaki úgy mert beszélni vagy viselkedni velük, ahogy ők teszik másokkal, akkor egyből infarktust kapnak, és vérbosszút esküdnek. 

süti beállítások módosítása